De technologie van onze Optiseat: speciaal voor het controleren van valgevaarlijke patiënten die uit hun stoel willen opstaan. 

 
 
 

Het optiseat kussen werkt met een druk sensor, en activeert  wanneer de patiënt uit zijn of haar stoel opstaat. 

Het Optiseat kussen is een gepatenteerde en duurzame methode voor dwaal detectie vanuit de stoel. Het geeft een vroegtijdig waarschuwing als patiënten hun stoel daadwerkelijk willen verlaten (kortstondig opstaan rekenen we hier niet bij) De Optiseat geeft zodra de patiënt opstaat een piepsignaal. Zodra de patiënt bij het horen van het signaal weer gaat zitten wordt geen alarm geactiveerd.  Echter, als de patiënt langer als een (instelbare tijd) niet gaat zitten dan wordt er een alarm geactiveerd welk  (op de door u gewenste manier) wordt doorgestuurd. Dit kan zijn  akoestisch, op een pager of uw eigen oproepsysteem.   

 
 
Optiseat.png
 
 

 

Zelf kiezen hoe u of uw team het liefst op de hoogte worden gesteld wanneer een patiënt uit zijn stoel opstaat.

 

Er zijn drie mogelijkheden:

Bij Serenocare begrijpen we dat het van vitaal belang is om ons aan te passen aan de structuur binnen uw zorg- of verpleeghuis.

Daarom zijn er 3 waarschuwingssystemen ter beschikking op het moment dat de bewoner uit zijn stoel komt:

1. Het kussen zelf geeft een akoestisch waarschuwingssignaal, de duur hiervan is ook variabel in te stellen

2. Het kussen zendt een signaal naar een ontvanger die een waarschuwingssignaal afgeeft, denkt u hierbij aan een pager of een pieper.

3. Het kussen stuurt een signaal naar uw eigen verpleegsysteem

 

 

We bieden verschillende oplossingen, afhankelijk van de technologie die door het verpleeghuis wordt gebruikt, om de gewenste verbinding tot stand te brengen en zonder het comfort van de bewoner te vergeten. We kunnen u op een gepersonaliseerde manier meer informatie en advies bieden