Onze laatste technologie op gebied van sensoren en oproepsystemen voor het voorkomen van valincidenten bij ouderen en patiënten gedurende de nacht

De Opticare sensor detecteert al in een vroeg stadium als de patient aanstalten maakt om uit bed te komen. Dat betekend in de praktijk dat zodra er een been uit bed wordt gezet de Sensor dit als zodanig herkend en een alarm geeft. Dit alarm wordt direct op het bestaande oproepsysteem gegeven, zodat het verplegend personeel direct actie kan ondernemen. Door direct op dit signaal af te gaan wordt in meer als 80% van de gevallen de patient nog op de rand van het bed gevonden, en kan de verpleging ingrijpen. Hierdoor kunnen valgevaarlijke of andere situaties worden voorkomen. Door de speciale technologie in de Optisan zal In het geval van een gevallen kussen of slechts en hand de sensor niet afgaan. Hierdoor worden het aantal vals en fout meldingen aanzienlijk gereduceerd, waardoor het verplegend personeel nog efficienter kan optreden. 

 
Optiscan.png
 

Hoe werkt ons systeem bij het voorkomen van valincidenten bij dementerende ouderen?

Bekijkt u de volgende video om u te laten overtuigen van het gemak en en het veelzijdige gebruik van onze bewegingssensor de Optiscan.heeft. Deze helpt het voorkomen van valincidenten bij patienten die Alzheimer of dementie hebben en die de neiging hebben s´nachts het bed te verlaten en te gaan dwalen. 

 
 
 

 

Eenvoudig te koppelen aan uw bestaande oproepsysteem, efficientere nachtdiensten en een reductie van foutieve meldingen

 
Fiablilidad Optiscan.jpg

Betrouwbaarheid

De Optiscan combineert onze speciale software met een draadloze technologie. Dit levert een alarm systeem wat zich kenmerkt door zijn flexibiliteit, accuraatheid en een minimaal aantal foutive meldingen. Het alternatief voor fixatie bij het vroegtijdig voorkomen van valincidenten

Cambio habitación Optiscan.jpg

Makkelijk van kamer te wisselen, al naar gelang de behoefte. En veelzijdige inzet

Dankzij het makkelijke Plug&Play systeem kunt u zeer eenvoudig de sensor wisselen van kamer of afdeling, geheel afhankelijk van de actuele behoefte in het verzorgingstehuis.Daarbij kunt u de Optiscan ook gebruiken bij het monitoren van nieuwe opnames en als dwaaldetectie  

Eficacio Optiscan.jpg

Efficiency, betrouwbaarheid en duurzaamheid

Als we de Optiscan vergelijken met andere oplossingen op de markt, dan is de Optiscan de enige oplossing die een waarschuwingssignaal verstuurd voordat de patient uit bed is gestapt. Op deze manier kan er een signaal op het oproepsysteem verstuurd worden zodat er vroegtijdig kan worden ingegrepen en een val kan worden voorkomen. 

Daarbij werkt het systeem met meerdere variabelen, zoals lichaamstemperatuur, de bewegingssnelheid van de patient, hiermee garandeert het systeem een hoge betrouwbaarheids graad met weinig foutmeldingen. 

Er is weinig tot geen onderhoud nodig en de duurzaamheid van ons systeem is rond de 10 jaar. In veel gevallen zelfs meer als 10. Geen enkel andere oplossing op de markt kan deze cijfers evenaren. 

Adaptabilidad Optiscan.jpg

Koppeling met (bestaande) oproepsystemen in verpleeg- en ziekenhuizen 

De nieuwe generatie Optiscans heeft de mogelijkheid te communiceren met elk ander reeds geinstalleerd oproepsysteem in uw verpleeg- of verzorgtehuis. Het voordeel hiervan is dat u geen nieuw of extra ontvangst module (zoals een pager) hoeft aan te schaffen, en dat de werking van het oproepsysteem niet wordt verstoord. Ook is het verplegend personeel al bekend met de werking via een omroepsignaal. 

Onze systemen hebben geen enkele instalaste nodig , en heeft geen negatieve invloed op uw reeds bestaande systeem. Onze systemen gaan minimaal 10 jaar mee. 

Mejora eficiencia Optiscan.jpg

Verbeter de efficiency van uw nachtdienst.

De Optiscan helpt ook het voorkomen van ongewenst gedrag gedurende de nacht, zoals het wakker maken van medepatienten, het leeghalen van kasten, dwalen, aankleden en zich ontlasten op andere plekken als de WC, etc,.  Dit soort incidenten hebben een aanzienlijke invloed op de werkdruk tijdens de nachtdienst. Met het gebruik van de Optiscan wordt deze werkdruk aanzienlijk verminderd, meerdere studies die we gedaan hebben in verschillende van de centra die klant bij ons zijn, geven dit aan.  

 

 

Voordelen van het gebruik van de Optiscan bij het voorkomen van valincidenten in verpleeghuizen. 

  • Het aantal valincidenten wordt significant verminderd.
  • Het is een humane en sociale manier van werken.
  • Door snel handelen hersteld zich het dag- en nachtritme van de patiënten, waardoor de patient weer een goede nachtrust krijgt. 
  • Medici bevestigen dat zij de dosis kalmerings- en slaapmiddelen aanzienlijk kunnen verlagen en in sommige gevallen zelfs kunnen stoppen. 
  • Vermindering van de werklast dankzij het snelle optreden en of voorkomen van ongewenst gedrag, zoals het legen van kasten, 's nachts aankleden, overlast veroorzaken voor andere bewoners, urineren op de vloer, enz.
 

 

Vraag hier een gratis proef aan met onze Optiscan.  

De Humane manier van valpreventie voor ouderen met dementie