Mejora eficiencia Optiscan.jpg
 

Optiscan multi inzetbaar.

Al vele jaren is de Optiscan hét hulpmiddel om het aantal valincidenten te beperken. Op zich niet vreemd omdat de Optiscan specifiek ontworpen is om
te detecteren wanneer men aanstalten maakt om het bed te verlaten.

Echter, door de jaren heen is gebleken dat de neveneffecten van het toepassen van de Optiscan ook als zeer waardevol worden ervaren. En mede die pluspunten zorgen ervoor dat de Optiscan een niet meer weg te denken hulpmiddel is in de zorgsector.

De Optiscan kan naar ieder merk en type oproepsysteem melden of naar de Pager2.

De Optiscan wordt op de vloer geplaatst, ‘kijkt’ richting het bed in een hoek van 90 graden over een afstand van circa 6 meter en is in staat om meerdere bedden te observeren.
De Optiscan garandeert een stabiele werking. De draadloze technologie zorgt voor een snelle en gemakkelijke ingebruikname.

 
 

 
 

Positieve neveneffecten.

Mede door de jarenlange ervaring van zorgpersoneel hebben we de effecten van de Optiscan in kaart kunnen brengen.
De belangrijkste conclusies zijn:

  • Een forse afname van het aantal valincidenten.
  • Corrigeren na alarm heeft een positief effect op het dag- en nachtritme.
  • Geen overlast door ongewenst gedrag op de kamer.
  • Meer inzicht in het nachtelijk gedrag van de cliënt.
  • Hét alternatief voor fixatie.
  • Arbeidsdruk verminderend.
  • Betere controle op (slaap)medicatie.

De doelstelling van Daza is om alle producten universeel te laten werken in iedere denkbare situatie. Om dit te realiseren hebben we verschillende typen ontvangers gemaakt die draadloos kunnen communiceren met al onze alarmzenders, of u nu een koppeling wilt met uw verpleegoproepsysteem, een akoestische melding tijdens een alarm of een mobiele oplossing. De ontvangers van Daza maken het allemaal mogelijk!

 

Alle typen ontvangers worden standaard vanuit een wandcontactdoos gevoeden kunnen, indien gewenst, ook een akoestisch signaal geven. Tevens zijn deze ontvangers er in een Plug&Play uitvoering. Ze worden dan van energie voorzien middels de alarmkoppelkabel vanuit het verpleegoproepsysteem mits dit systeem daar geschikt voor is. De Plug&Play uitvoeringen kunnen geen akoestisch signaal geven.